FÖRSTORING, FRAMKALLNING, UTSKRIFT, PRINTS - KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN. 

DET JAG PRATAR OM ÄR ETT FOTOGRAFI PÅ ETT PAPPER.


DE EGENPRODUCERADE STORLEKAR JAG KAN ERBJUDA ÄR UPP TILL STORLEKEN A3+ (329 MM × 483 MM).


FOTOPAPPRET ÄR FRÅN FRANSKA CANSON OCH ÄR AV MUSEIKVALITÉT OCH UPPFYLLER KRAVEN I STANDARDEN ISO 9706. OCH ÄVEN DE KRAV SOM GALLERIER OCH MUSEER HAR FÖR ATT BEVARA KONST. 


FOTOPAPPER FINNS MED MÅNGA OLIKA YTOR, ALLTIFRÅN HÖGBLANK TILL MATT. DET JAG VALT ATT ANVÄNDA ÄR EN YTA SOM KALLAS SATIN. EN MJUK YTA SOM INTE ÄR KÄNSLIGT FÖR FINGERAVTRYCK OCH SOM PASSAR UTMÄRKT I BÅDE ALBUM OCH INRAMAT BAKOM GLAS. OM NI ÖNSKAR NÅGON ANNAN YTA SÅ KAN JAG NATURLIGTVIS LÖSA DET OCKSÅ, TA KONTAKT MED MIG I SÅ FALL.


BLÄCKET JAG ANVÄNDER ÄR CANON LUCIA SOM ÄR ETT ARKIVBESTÄNDIGT PIGMENTBLÄCK FRÅN CANON.

Papper och bläck i kombination ger bilder med lång livslängd. Enligt välrenommerade wilhelm-research så tar det 116 år innan en bild ramad bakom vanligt glas börja uppvisa märkbara förändringar.  Instoppad i ett album så är livslängden otroliga 250 år - Rätt hanterad så kan bilden alltså gå i arv i många generationer. 


Och hur hanterar man sin bild rätt?


Om du inte låter mig rama in dina bilder så tänk på att livslängden styrs av hur bilden förvaras, om den så är instoppad i ett kuvert i en låda eller sitter i ett album eller ram. Använd syrafria produkter för längsta möjliga livstid. Vanligt är att man missar bakstycket på ramen, denna är oftast ej syrafri även om medföljande passepartout är det.


Har du frågor om hur du förvarar dina fotografier bäst, så tveka inte att kontakta mig.